Mainos
Mainos

Turkin presidentin vaimo ylisti haaremeita: "Hyvä koulu naisille”

Emine Erdoğan esitti mielipiteensä sen jälkeen, kun hänen miehensä sai vastaansa tuhansien ihmisten mielenosoituksen naistenpäivänä. Asiasta kertoo brittilehti The Guardian.

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin vaimo on ylistänyt Turkkia aiemmin hallinneiden osmanisulttaanien haaremeita ”naisia elämää varten valmistavana kouluna”.

Emine Erdoğan kommentoi asiaa vain päivä sen jälkeen, kun hänen aviomiehensä aiheutti suuret protestit naistenpäivän puheellaan, jossa hän totesi naisen olevan ”ennen kaikkea äiti”.

Kriitikot ovat syyttäneet Erdoğanin hallituksen yrittävän ajaa tiukempia islamilaisia arvoja Turkkiin. Hän on muun muassa kannustanut naisia hankkimaan vähintään kolme lasta ja vastustanut ehkäisyn käyttöä.

– Haaremi oli koulu osmanivaltakunnan jäsenille ja koulutuslaitos, joka valmisti naisia elämään, Emine Erdoğan sanoi paikallisten televisiokanavien mukaan.

Rouva Erdoğanin kommentit saivat vastaansa kiivaan ryöpytyksen sosiaalisessa mediassa.

Termi haaremi on saanut länsimaisessa kulttuurissa hieman erilaisen merkityksen, kuin mitä se alun perin osmanivaltakunnan aikana tarkoitti. Haaremit olivat tiukasti säänneltyjä ja ohjeistettuja laitoksia, joissa jopa sulttaanin oli toteltava yhteisiä sääntöjä. Jokainen haaremiin kuulunut nainen sai tiukan koulutuksen, joka saattoi liittyä kalligrafiaan, musiikkiin tai vieraisiin kieliin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme