Mainos
Mainos

Turkin ulkoministeri: Rajat pysyvät auki pakolaisille

Turkin ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu lupaa Turkin pitävän rajansa auki pakolaisille. Hän ei kuitenkaan kerro, milloin Syyrian puolella odottavat pakolaiset mahdollisesti pääsevät rajan yli.  

Cavusoglu kommentoi asiaa tavattuaan EU:n ulkoministerit Amsterdamissa. Hän sanoi, että Turkkiin on matkalla 50 000-55 000 pakolaista.  

– Emme voi jättää heitä yksin, sillä ilmaiskut jatkuvat ja Iranin tukemat hallituksen joukot hyökkäävät myös siviileitä vastaan.  

YK arvioi eilen, että rajan tuntumassa Syyrian puolella Turkkiin pääsyä odotti noin 20 000 ihmistä. He ovat lähteneet pakosalle sen jälkeen, kun Syyrian hallituksen joukot ovat Venäjän ilmavoimien tuella edenneet merkittävästi Aleppon alueella.  

Syyrian tilannetta tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights arvioi, että armeijan hyökkäys on ajanut kodeistaan noin 40 000 ihmistä.  

– Kotinsa jättäneiden tilanne on traaginen, kuvaa Rami Abdel Rahman Observatorysta.  

– Perheet ovat nukkuneet ulkona kylmässä ilman minkään ulkomaisen järjestön apua. He auttavat toinen toisiaan.  

Turkissa on jo 2-2,5 miljoonaa syyrialaista, jotka ovat paenneet vuonna 2011 alkanutta sisällissotaa.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme