Mainos
Mainos

Turkin ulkoministeriö: Vallankaappausyrityksessä kuolleita jo liki 300

Turkissa viikonlopun vallankaappausyrityksessä kuolleiden määrä on noussut jo liki 300:aan.

Turkin ulkoministeriön julkistamien uusien tietojen mukaan perjantai-iltana alkaneen vallankaappausyrityksen aikana kuoli ainakin 190 siviiliä ja hallitukselle uskollista sotilasta. Lisäksi surmansa sai satakunta kapinoijaa. 

Tähän mennessä noin 6000 ihmistä on pidätetty vallankaappausyrityksen takia. Maan oikeusministeri sanoi eilen operaation jatkuvan edelleen ja pidätettyjen määrän vielä nousevan. Pidätettyjen joukossa on sotilaiden lisäksi muun muassa tuomareita ja syyttäjiä. 

Lisäksi yli 2700 tuomaria on pidätetty virantoimituksesta. 

Samaan aikaan, kun pidätettyjen määrä on kasvanut, on myös huoli viranomaisten toiminnasta kasvanut. Huolta on lisännyt etenkin kuvat kiinni otetuista epäillyistä, jotka on määrätty pidätyksen jälkeen makaamaan kasvot vasten asvalttia. 

Turkissa on myös keskusteltu kuolemanrangaistuksen mahdollisesta palauttamisesta. Eilen keskusteluun osallistui myös Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan

– Ihmisten vaatimuksia ei voi jättää huomiotta demokratioissa. Se on ihmisten oikeus. Tätä oikeutta tutkivat perustuslain puitteissa asiaankuuluvat viranomaiset, Erdogan sanoi vallankaappausyrityksessä kuolleiden hautajaisissa Istanbulissa.

Eilen yhteenottoja lentokentällä ja tukikohdassa

Turkissa puhkesi vielä eilen välikohtauksia turvallisuusjoukkojen ja vallankaappausta yrittäneiden välillä.  

Yhteenottoja oli esimerkiksi Konyan lentotukikohdassa, jossa kapinalliset vastustivat pidätystä, kertoivat turkkilaiset viranomaislähteet. Konya sijaitsee parisataa kilometriä Ankarasta etelään. 

Myös Istanbulissa Sabiha Gökcenin lentokentällä poliisit pidättivät vallankaappausta yrittäneitä sotilaita. Tilanteessa poliisit ampuivat varoituslaukauksia.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme