Mainos
Mainos

Turkin vaaleille virallinen sinetti - parlamentistä äänestetään marraskuussa

Turkissa presidentti Recep Tayyip Erdogan on virallisesti ilmoittanut, että maassa järjestetään ennenaikaiset parlamenttivaalit.

Vaalit on määrä järjestää marraskuussa.  

Turkissa järjestettiin kesäkuussa parlamenttivaalit, jotka voitti maan valtapuolue AKP. AKP kuitenkin menetti useita paikkoja ja joutui ensimmäisen kerran vallassa olonsa aikana tilanteeseen, jossa sen olisi pitänyt muodostaa hallituskoalitio.  

Hallitustunnusteluja käytiin maassa useiden viikkojen ajan, mutta neuvottelut oppositiopuolueiden kanssa kariutuivat. Oppositiopuolue CHP:n mukaan AKP ei edes neuvotellut tosissaan, vaan tarjosi ainoastaan mahdollisuutta liittyä lyhytaikaiseen hallitukseen tai tukea AKP:n vähemmistöhallitusta.  

Erdoganin on uskottu toivovan, että maassa järjestetään uudet vaalit, jotta AKP saisi enemmistönsä takaisin ja presidentti voisi hamuta lisää valtaa itselleen.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme