Mainos
Mainos

Turkin välienlämmitys etenee yhä: Suurlähettiläs Israeliin, ulkoministeri Venäjälle

Turkki ilmoittaa jälleen uusista askelista väliensä parantamiseksi sekä Venäjän että Israelin kanssa.

Turkki ja Israel aloittavat suurlähettiläiden nimittämisen jo tällä viikolla, Turkin presidentin edustaja kertoo. Edustajan mukaan myös Turkin ja Venäjän ulkoministerit tapaavat Venäjän Sotshissa heinäkuun 1. päivä.

Turkin välit Venäjään ja Israeliin ovat olleet jäiset, mutta eilen Turkki aloitti ison kampanjan suhteiden parantamiseksi. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan pahoitteli sitä, että Turkki ampui alas venäläisen sotilaskoneen lähellä Syyrian rajaa viime vuonna.

Sotilaskoneen alas ampuminen ravisteli maiden suhteita perusteellisesti. Pahoittelun seurauksena huomenna on kuitenkin luvassa Erdoganin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin ensimmäinen puhelinneuvottelu sotilaskonetapauksen jälkeen.

Turkki on pyrkinyt parempiin väleihin myös Israelin kanssa. Israel vahvisti eilen, että sen ja Turkin suhteet normalisoidaan. Suhteet ovat olleet hyiset viimeiset kuusi vuotta. Vuonna 2010 yhdeksän turkkilaista kuoli, kun Israel hyökkäsi avustuslaivaan, joka oli matkalla Israelin miehittämään Gazaan.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme