Mainos
Mainos

Turkin varapääministeri: Euroopan ihmisoikeussopimus jäädytetään hetkeksi

Turkki pyrkii siihen, että maahan asetettu poikkeustila lopetetaan jo 45 päivässä, sanoo maan varapääministeri Numan Kurtulmus CNN Türk -kanavan mukaan.

Kurtulmusin mukaan maa aikoo toimia asiassa "kuten Ranska" terrori-iskujen jälkeen.

Maa aikoo varapääministerin mukaan myös jäädyttää hetkeksi Euroopan ihmisoikeussopimuksen. Hänen mukaansa valtion rakenteissa on vielä "heikkouksia" jäljellä.

Turkkiin julistettiin eilen poikkeustila, jonka oli määrä kestää kolme kuukautta. Turkin poikkeustilaa koskevan lainsäädännön mukaan muun muassa kiinniotot voivat kestää yli 48 tuntia.

Lisäksi ihmisiä ja heidän ajovälineitään voidaan tutkia helpommin. Viranomaisilla on myös oikeus kieltää tietynlaisten sanomalehtien ja kirjojen julkaisu, kuten myös ottaa haltuun niiden toimituksia, kertoo sanomalehti Hurriyet.

Tuhannet ulos viroistaan

Perjantaina tapahtuneen vallankaappausyrityksen jälkeen Turkissa on pidätetty ja erotettu tuhansia ihmisiä valtion viroista. 

Lähes 50000 ihmistä on pidätetty tai erotettu työpaikaltaan vallankaappausyrityksen jälkeen. Muun muassa ihmisoikeusjärjestöt ovat ilmaisseet huolensa siitä, että erotuksilla pyritään pääsemään eroon valtionviroissa työskentelevistä opposition edustajista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme