Mainos
Mainos

Turkin ydinvoimabisnes kiinnostaa suomalaisia yrityksiä

Turkkiin suunnitteilla olevien ydinvoimaloiden toivotaan poikivan mahdollisuuksia myös suomalaisyrityksille.

Maan energiainvestoinnit olivat houkuttimena monille yrityksille, jotka osallistuivat presidentti Sauli Niinistön Turkin-matkan bisnesdelegaatioon tiistaina ja keskiviikkona. Tänään presidentti vieraili delegaationsa kanssa Istanbulissa.  

Yksi taustatekijä on se, että kuten Suomi, myös Turkki on hankkimassa reaktorinsa Venäjältä.

– Meillä kun sattuu olemaan venäläisistä ydinvoimalaitoksista kokemuksia, niin uskon että suomalaisella osaamisella pystytään auttamaan paljon asioita, presidentti Niinistö sanoo.

Suomen säteilyturvakeskuksen yhteyteen aiotaan perustaa tytäryhtiö, joka voisi lähteä aktiivisesti ydinturvallisuuden konsulttibisnekseen. Hanke on jo varsin pitkällä, ja keskusteluja on käyty Turkin ja Saudi-Arabian lisäksi ainakin Egyptin, Puolan ja Liettuan kanssa.

Stukin vanavedessä markkinoita haetaan muun muassa ydinjätteen käsittelylle. 

– Matala-aktiivinen ydinjäte voidaan täällä sijoittaa näille laitospaikkakunnille niin kuin se on Suomessakin hoidettu. Suomessahan on hyvin toimivat luolastot sekä Loviisassa että Olkiluodossa, Saarnio & Riekkola Oy:n toimitusjohtaja Timo Saarnio sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme