Mainos
Mainos

Turkissa kaksi veristä pommi-iskua – useita kuolleita, haavoittuneita yli 200

Itä-Turkissa on tehty tänään kaksi pommi-iskua.

Elazigissa ja Vanissa tehdyissä iskuissa kuoli ainakin kuusi ihmistä ja haavoittui yli 200, kertovat viranomaiset. Kummankin iskun takana on poliisin mukaan kielletty Kurdistanin työväenpuolue PKK. 

Elazigissa autopommi tuhosi täysin nelikerroksisen rakennuksen, jossa oli poliisiasema. Vanissa puolestaan pommi räjäytettiin poliisin tarkastuspisteellä. 

Niemettömänä pysytelleen hallituslähteen mukaan PKK yrittää nyt käyttää hyväkseen hajaannusta, joka maassa vallitsee epäonnistuneen vallankaappauksen jälkeen. 

– Kaikki terroristijärjestöt haluavat käyttää kriisejä hyväkseen, lähde muistutti.  

Yli 600 sotilasta tai poliisia on saanut surmansa PKK:n iskuissa sen jälkeen kun Turkin armeijan ja PKK:n aselepo ajautui karille viime vuoden heinäkuussa. Turkki puolestaan on kertonut tappaneensa yli 7000 järjestön militanttia iskuissa Turkkiin ja Pohjois-Irakiin. Lukua ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä. 

PKK:n iskuissa on kuollut yli 40000 ihmistä sen jälkeen kun järjestö aloitti taistelunsa itsenäisen valtion luomiseksi vuonna 1984.  
 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme