Mainos
Mainos

Turkissa iso räjähdys – useita kuolleita ja loukkaantuneita

Turkissa ainakin kaksikymmentä ihmistä on kuollut räjähdyksessä Surucin kaupungissa lähellä Syyrian rajaa.

Kuolleiden määrästä kertovat Turkin televisio ja uutistoimisto Reutersille puhuneet silminnäkijät. Turvallisuusviranomainen on vahvistanut räjähdyksessä olleen kuolonuhreja, mutta ei heidän lukumääräänsä.  

Viranomaisen mukaan loukkaantuneita on parikymmentä. Reutersin haastattelemat silminnäkijät sanovat kymmenien loukkaantuneen.  

Räjähdys tapahtui kulttuurikeskuksessa pääosin kurdien asuttamassa Surucissa. Uutistoimisto AFP:lle puhuneen viranomaisen mukaan räjähdyspaikka oli kulttuurikeskuksen puutarha.

Räjähdyksen aiheuttajaa ei vielä tiedetä, mutta mediatietojen mukaan kyse saattoi olla pommista. Viranomaiset ovat arvioineet tapahtunutta itsemurhaiskuksi. Silminnäkijät kertoivat tulipalon syttyneet räjähdyksen jälkeen.

Surucissa sijaitsee yksi suurimmista Syyrian pakolaisten leireistä. Tammikuussa avatulla leirillä on noin 35000 kotimaansa veristä konfliktia paennutta ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme