Mainos
Mainos

Turkissa useita räjähdyksiä ympäri maata – poliiseja ja sotilas kuollut iskuissa

Neljä poliisia on kuollut Turkissa tienvarsipommiin maan kaakkoisosassa Silopin kaupungissa.

Lisäksi yksi sotilas kuoli, kun kurditaistelijat ampuivat armeijan helikopteria vastaan maan kaakkoisosassa Sirnakissa.

Myös Istanbulissa on ollut tänään levottomuuksia. Itsemurhapommittaja iski paikalliselle poliisiasemalle viime yönä. Lisäksi kaksi aseistautunutta hyökkääjää tulitti samaa poliisiasemaa myöhemmin. Hyökkääjät kuolivat tilanteessa, ja lisäksi kymmenen haavoittui.

Yhdysvaltain konsulaatin edessä puolestaan tapahtui kahden aseistautuneen hyökkääjän ja poliisin välinen ampuminen. Kukaan ei haavoittunut tilanteessa. Toinen hyökkääjä on otettu kiinni.

Turkissa on ollut levottomuuksia sen jälkeen, kun 32 kurdimyönteistä aktivistia kuoli lähellä Syyrian rajaa tehdyssä itsemurhaiskussa viime kuussa. Iskua pidetään äärijärjestö Isisin tekemänä.

Turkki on käynnistänyt tämän jälkeen iskut Isisiä ja kurdipuolue PKK:ta vastaan. Iskut ovat kohdistuneet pääosin kurdipuolue PKK:ta vastaan, mikä on johtanut tilanteen kärjistymiseen PKK:n ja Turkin armeijan välillä.

Samalla lupaavasti alkaneet rauhanneuvottelut kurdien kanssa on jäädytetty pitkäksi aikaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme