Mainos
Mainos

Turkki: Alas ammuttu hävittäjä saattoi harhautua Syyriaan

Syyrian alas ampuma turkkilaishävittäjä saattoi harhautua Syyrian ilmatilaan, sanoo Turkin presidentti Abdullah Gül. Hänen mukaansa hävittäjät koukkaavat ajoittain vahingossa valtiollisten rajojen yli.

— Kyse ei ole tarkoituksellisista ilmatilaloukkauksista vaan asioista, jotka tapahtuvat sattumanvaraisesti kovassa nopeudessa, Gül sanoo lausunnossaan.

Syyrian asevoimat on vahvistanut pudottaneensa Turkin ilmavoimien koneen. Syyrian mukaan ilmatorjunta avasi tulen, kun mereltä lähestynyt hävittäjä oli kilometrin päässä rannasta. Hävittäjän kahta lentäjää ei ole vielä löydetty.

Nato-maa Turkki on ilmoittanut selvittävänsä tapausta yhdessä Syyrian kanssa. Tutkintaa vaikeuttaa se, että Turkki veti diplomaattinsa pois Damaskoksesta maaliskuussa ja karkotti Syyrian diplomaatit Ankaran-suurlähetystöstä.

Turkin on epäilty osallistuneen Syyrian kapinallisten aseistamiseen. Turkin hallitus kuitenkin kiistää toimittavansa aseita mihinkään naapurimaahansa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme