Mainos
Mainos

Turkki arvosteli Italian pakolaispolitiikkaa

Turkki arvosteli tänään Italian pakolaispolitiikkaa. Italia kannustaa pakolaisten muuttovirtoja myöntämällä avokätisesti turvapaikan esimerkiksi maahan saapuville kurdipakolaisille, sanoi Turkin sisäministeri Murat Basesgioglu maan televisiossa.

Viimeksi eilen Etelä-Italiaan saapui alus mukanaan lähes 400 pakolaista, joista suurin osa oli kurdeja Turkista ja sen naapurimaista. Sisäministerin mukaan Turkki on valmis ottamaan takaisin Italiaan saapuneet pakolaiset, jos heitä kuljettanut alus oli aloittanut matkantekonsa Turkista. Perjantaihin mennessä ei ollut vielä selvää, mikä oli Panaman lipun alla purjehtineen Cometa-aluksen lähtösatama.

Viikko sitten toinen pakolaisalus ajoi karille Italian etelärannikolla. Aluksessa oli yli 800 pakolaista lähinnä Irakista ja Turkista. Heistä satakunta on anonut poliittista turvapaikkaa Italiasta.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme