Mainos
Mainos

Turkki-asiantuntija Twitter-estosta: Epätoivon merkkejä

Turkki-asiantuntija näkee pääministeri Recep Tayyip Erdoganin Twitter-estossa epätoivon merkkejä.

Tampereen yliopiston Jean Monnet -professori Hanna Ojanen arvioi, että teko on hätäinen yritys saada vastustajat vaimennettua ennen kuun lopun paikallisvaaleja. Keinot näyttävät olevan vähissä, sillä sosiaalista mediaa ei ole helppo hallita. Erdoganin asemaa on horjutettu viime keväästä asti ja protesteja on ollut ympäri Turkkia. Viime aikoina Erdogan on ollut korruptioskandaalin kourissa.

Ojanen kertoo, että uusimpien arvioiden mukaan pääministeri Recep Tayyip Erdoganin AK-puolue on ottamassa paikallisvaaleissa voiton, mutta niukemman kuin viimeksi. Suosion laskun syynä pidetään pääministerin itsevaltaista johtamistyyliä.

– Kannattajakunta on jäänyt empimään, oliko tämä se uudistuksia ajava ja korruptiota vastustava puolue, jota he aikoinaan äänestivät, sanoo Ojanen.

Edessä on muitakin vaaleja, presidentinvaalit elokuussa ja parlamenttivaalit on tarkoitus järjestää ensi vuonna.

Ojanen sanoo, että viimeaikainen kehitys ei vie ainakaan eteenpäin Turkin EU-pyrkimyksiä, ja komissio on tuominnut Twitter-estotempauksen. Ojasen mukaan jäsenyysprosessia on myllerrysten aikanakin kuitenkin yritetty saada eteenpäin, koska olisi tärkeää pitää Turkki oikealla linjalla.

– Maa kyllä tässä kuohuu, täytyy katsoa miten paikallisvaalien tulos vaikuttaa asioihin, sanoo Ojanen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme