Mainos
Mainos

Turkki boikotoi neuvotteluja EU:n kanssa

Turkki ei aio osallistua maanantaina pidettäväksi suunniteltuun Euroopan unionin ja Turkin yhteistyöneuvoston kokoukseen. Turkin hallituslähteet kertoivat torstaina, ettei ulkoministeri Ismail Cem matkusta Brysseliin.

EU:n puheenjohtajamaan Britannian ulkoministeri Robin Cook vieraili alkuviikosta Turkissa ja yritti taivuttaa maan johtoa avaamaan uudelleen keskusteluyhteyden EU:n kanssa. Turkki katkaisi poliittisen yhteydenpidon EU:hun sen jälkeen kun unioni päätti viime joulukuussa olla aloittamatta jäsenyysneuvotteluja Turkin kanssa. Turkkilaisia raivostuttaa myös se, että samaan aikaan EU neuvottelee jäsenyydestä jaetun Kyproksen kreikkalaishallituksen kanssa.

Kypros on ollut jaettuna kahtia siitä saakka kun Turkki vuonna 1974 miehitti maan pohjoisosan Kyproksen kreikkalaisten kaapattua vallan Kreikan tuella. Vain Turkki on tunnustanut Pohjois-Kyproksen turkkilaistasavallan itsenäiseksi valtioksi.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme