Mainos
Mainos

Turkki ei taivu vaan jatkaa kurdisissien tulittamista Syyriassa

Turkki aikoo jatkaa Syyrian puolella olevien kurdisissien tulittamista. Asiasta kertoi Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu Saksan liittokansleri Angela Merkelille.

Davutoglu puhui Merkelin kanssa puhelimitse. Pääministerin mukaan Turkki ei salli Syyrian kurdien demokraattisen yhtenäisyyspuolueen (PYD) taistelijoiden jatkaa hyökkäyksiään.

– Turvallisuusjoukkomme ryhtyivät tarvittaviin vastatoimiin ja tekevät niin myös vastaisuudessa, Davutoglu sanoi tiedotteen mukaan.

Turkki oli tulittanut viikonloppuna ainakin kahteen otteeseen kurdijoukkojen asemia rajan yli Syyriassa. Kohteena olivat PYD:n ohella YPG-ryhmän kurdisissit, jotka taistelevat islamisteja vastaan Turkin rajan pinnassa.

Davutoglu sanoi Merkelille, että Syyrian kurdijoukot ovat edenneet Venäjän avulla.

Turkin pääministerin mukaan kurdisissien eteneminen tähtää siihen, että sadattuhannet siviilit pakenevat raja-alueilta. Tarkoituksena on saada aikaan uusi humanitaarinen kriisi. 

– Tämä ei kohdistu pelkästään Turkkiin, vaan myös Euroopan unioniin, Davutoglu varoitti.

Turkin hallitusta on yritetty painostaa tulituksen lopettamiseen. Esimerkiksi Syyrian hallitus on tuominnut sen voimakkaasti ja vaatii YK:ta puuttumaan asiaan.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme