Mainos
Mainos

Turkki epäilee yökerhoiskusta uiguureja

Uudenvuodenyön yökerhoiskun tehnyt hyökkääjä on Turkin varapääministerin Veysi Kaynakin mukaan todennäköisesti uiguuri. Epäilty on vielä vapaalla jalalla.

Viranomaiset ovat uutistoimisto Doganin mukaan tiukentaneet Turkin maarajojen valvontaa, jotta hyökkääjä ei pääsisi pakoon.

Turkin poliisi on ottanut tänään kiinni useita ihmisiä Istanbulin esikaupunkialueilla liittyen iskuun, kertoo valtiollinen uutistoimisto Anadolu.

Kiinniotettujen määrää uutistoimisto ei kertonut, mutta ilmoitti heidän olevan Kiinan uiguureja. Viranomaisten mukaan on mahdollista, että iskun taustalla on solu, johon kuuluu useita jihadisteja Keski-Aasiasta.

Uiguurien perinteinen uskonto on islam. Suurin osa heistä elää Xinjiangin alueella Kiinassa, mutta osa myös entisissä Neuvostoliiton maissa.

Epäiltynä myös tiedustelupalvelut

Tämänpäiväisten ratsioiden lisäksi ainakin 36 on otettu kiinni aiemmin. Eilen Turkin ulkoministeri kertoi, että hyökkääjä on tunnistettu, mutta ei kertonut yksityiskohtia asiasta.

39 uhria vaatineen iskun tekijäksi on ilmoittautunut äärijärjestö Isis. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Isis on ottanut selvästi nimiinsä suuren iskun Turkissa.

Turkin toisen varapääministerin Numan Kurtulmusin mukaan ulkomaiset tiedustelupalvelut saattavat olla iskun takana, kertoo turkkilainen sanomalehti Hürriyet.

Kurtulmusin mukaan ei ole mahdollista, että joku olisi tehnyt iskun ilman tukea. Hän ei halunnut kertoa, mitkä tiedustelupalvelut voisivat olla kyseessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme