Mainos
Mainos

Turkki: EU:n kritiikillä ei ole mitään arvoa – "EU edistää muukalaisvihaa ja Turkin vastaista mielialaa"

EU:n lausunnolla, joka pyrkii liennyttämään Turkin ja Hollannin välistä diplomaattista kärhämää, ei ole mitään arvoa, sanoo Turkin ulkoministeriö. Turkki pitää lyhytnäköisenä EU:n eilistä lausuntoa, jolla se kehotti Turkkia välttämään yliampuvia kannanottoja. 

Turkin mukaan EU soveltaa valikoivasti demokraattisia arvoja ja perusoikeuksia. Turkki väittää EU:n edistävän "muukalaisvihaa ja Turkin vastaista mielialaa" sen sijaan, että unioni yrittäisi rauhoittaa tilannetta. 

EU:n ulkoministeri Federica Mogherini ja laajentumiskomissaari Johannes Hahn kehottivat eilen Turkkia pidättäytymään toimista, jotka uhkaavat pahentaa tilannetta. Maiden välit tulehtuivat, kun Hollanti esti viikonloppuna Turkin ulkoministerin Mevlüt Cavusoglun kampanjamatkan Rotterdamiin. Ministerin oli määrä kampanjoida Turkin presidentin valtaoikeuksien laajentamisen puolesta, mistä järjestetään kansanäänestys huhtikuussa. 

Turkin varapääministeri Numan Kurtulmus sanoi eilen, että Turkki keskeyttää korkean tason yhteydenpidon Hollantiin. Hän myös ilmoitti, että Turkki ei päästä Hollannin suurlähettilästä palaamaan Ankaraan. Suurlähettiläs on ollut poissa Turkista kiistan puhkeamisen aikaan. 

Turkkilaispoliitikkojen kampanjatilaisuuksia on peruttu myös muissa EU-maissa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme