Mainos
Mainos

Turkki haluaa ostaa tuhat panssarivaunua Saksasta

Turkki on tilannut tuhat Leopard-2-panssarivaunua Saksasta, kerrottiin Saksan puolustusministeriöstä tänään. Tankkitilauksen arvellaan kiristävän Saksan hallituspuolueiden välejä. Ympäristöpuolue vihreät vastusti panssarikauppaa jo syksyllä, kun Turkki tilasi testipanssarivaunun. Sen toimittaminen hyväksyttiin kuitenkin sosiaalidemokraattien äänin.

Tuhannen panssarivaunun tilaus joutuu vielä hallituksen hyväksyttäväksi. Vihreät ovat jo ennättäneet ilmoittaa, että puolue vastustaa edelleen panssarivaunujen myymistä Turkille. Syynä on vihreiden mukaan se, että Turkissa ei noudateta kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia.

Panssarivaunujen valmistaja, müncheniläinen Krauss-Maffei Wegman, ilmoitti perjantaina, että Turkki ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä panssarivaunujen ostosta. Krauss-Maffei Wegman oli tehnyt Saksan hallitukselle kyselyn myynnistä "pelkästään varotoimena" siltä varalta, että Turkki päätyy vaunujen hankintaan, valmistaja ilmoitti.
(STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme