Mainos
Mainos

Turkki hyväksyy Kansainvälisen rikostuomioistuimen

Turkki on ratifioimassa sotarikoksia, kansanmurhia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan tutkivan kansainvälisen rikostuomioistuimen perustamissopimuksen.

Turkki aikoo allekirjoittaa ja hyväksyä Kansainvälisen rikostuomioistuimen perustamissopimuksen, kertoo pääministeri Recep Tayyip Erdogan (kuvassa).

Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC tutkii sotarikoksia, kansanmurhia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan. ICC:n perustamissopimuksen on tähän mennessä ratifioinut 94 maata. Monia on kuitenkin poissa ratifioijien ja siten tuomioistuimen jäsenten joukosta, suurimpina Yhdysvallat, Venäjä, Japani ja Kiina.

Hollannin Haagissa toimivan tuomioistuimen perustamisesta päätettiin Roomassa heinäkuussa 1998, kun 120 valtiota allekirjoitti sopimuksen. Sopimus tuli voimaan vuonna heinäkuussa 2002, kun 60 valtiota hyväksyi sen.

Kansainvälisen rikostuomioistuimen ensimmäisen oikeudenkäynnin odotetaan alkavan ensi vuoden alussa. ICC voi tutkia vain sellaisia rikoksia, jotka on tehty tuomioistuimen perustamisen jälkeen.

(MTV3-STT-AFP)

Turkki valittaa EU:n syrjivän sitä jäsenyysneuvotteluissa asettamalla sille muita hakijamaita tiukempia vaatimuksia. Turkin edustajat matkaavatkin EU:ssa markkinoimassa maata, osin presidentti Martti Ahtisaaren avustuksella.

(Huomenta Suomen uutiset 21.10.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme