Mainos
Mainos

Turkki iskenyt ensi kertaa Syyriaan - kohteena Isis

Turkin hävittäjälentokoneet ovat iskeneet kolmeen eri Isisin kohteeseen Syyriassa. Kyseessä on Turkin ensimmäinen hävittäjähyökkäys Syyriaan.

Turvallisuusviranomaisen mukaan kohteet sijaitsevat rajan pinnassa.

Maassa toteutettiin yöllä myös laaja terrorisminvastainen operaatio. Poliisin kerrotaan pidättäneen 250 terroristiepäiltyä samanaikaisesti eri puolilla maata tehdyissä ratsioissa.

Valtiollisen uutistoimiston Anatolian mukaan yksi äärivasemmistolaisen DHKP-C-ryhmän jäsen kuoli yhteenotossa poliisin kanssa. Paikallisen lehdistön mukaan operaatioon osallistui 5000 poliisia, joita tukivat erikoisjoukot ja helikopterit.

Hävittäjäisku ja ratsia tehtiin päivä sen jälkeen, kun Isis surmasi turkkilaisen sotilaan Syyrian rajalla.

Terroristit ovat tappaneet Turkissa viime päivinä myös kolme poliisia. Kahden poliisin surmaamisesta ovat ilmoittaneet olevansa vastuussa kurdikapinalliset. Kolmas poliiseista tapettiin kurdienemmistöisessä Diyarbakirin kaupungissa, mutta tekijää ei tiedetä.

Maanantaina Surucin kaupungissa niin ikään lähellä rajaa tapahtui itsemurhaisku, jossa 32 ihmistä kuoli ja satakunta haavoittui. Iskusta epäillään turkkilaista miestä, jolla uskotaan olleen yhteyksiä Isisiin.

Turkki ilmoitti eilen sallivansa Yhdysvaltojen käyttää Turkissa sijaitsevaa lentotukikohtaansa iskuissa Isisiä vastaan. Koneet pystyvät lentämään Incirlikin tukikohdasta sekä Syyriaan että Irakiin.

Turkkia on syytetty aiemmin haluttomuudesta osallistua taisteluun äärijärjestöä vastaan. Valtaosa turkkilaisista on sunnimuslimeja, samoin kuin Isis-taistelijat.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme