Mainos
Mainos

Turkki jäljittää kurdisissien tukikohtia Irakissa

Turkki haluaa, että Irak luovuttaa kaikki PKK:n kurdisissit. Muussa tapauksessa Turkki uhkaa tehdä maahyökkäyksen Irakiin. Irak ei ole suostunut Turkin vaatimuksiin.

Turkin ilmavoimien koneet ovat alkaneet jäljittää kielletyn PKK-kurdijärjestön tukikohtia Irakin rajan tuntumasta, kertoo Turkin asevoimat. Sotilaallisiin toimiin ryhdyttiin sen jälkeen kun Turkin ja Irakin edustajien kesken käydyt neuvottelut eivät tuottaneet tulosta.

Turkin ja Irakin viranomaiset kertovat, ettei osapuolten kesken suunnitella uusia neuvotteluja näillä näkymin. Irakilainen valtuuskunta on ollut Turkissa neuvottelemassa toimista, joilla se voisi estää Turkkia hyökkäämästä Pohjois-Irakiin. PKK-sissijärjestö on tehnyt Pohjois-Irakista iskuja Turkin puolelle.

Irakilaiset ehdottivat eilisessä neuvonpidossa muun muassa, että he voisivat katkaista Pohjois-Irakin vuoristossa olevien Turkin kurdien huoltoyhteydet. Tämä ei kuitenkaan riittänyt Turkille, joka haluaa että Irak luovuttaa kaikki PKK:n jäsenet Turkkiin. Muussa tapauksessa Turkki uhkaa tehdä massiivisen maahyökkäyksen Irakiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme