Mainos
Mainos

Turkki: Jäsenyysneuvottelujen osittainen jäädytys "suuri vääryys"

Turkki pettyi syvästi EU:n päätökseen keskeyttää osittain maan EU-jäsenyysneuvottelut.

Turkin EU-jäsenyysneuvottelujen osittainen jäädyttäminen on suuri vääryys Turkkia kohtaan, sanoo maan pääministeri Recep Tayyip Erdogan.

EU:n johtajat vahvistivat huippukokouksessaan Brysselissä eilen päätöksen jäsenyysneuvottelujen osittaisesta keskeyttämisestä, koska Turkki ei ole avannut satamiaan ja lentokenttiään EU:hun kuuluvalle Kyprokselle.

Erdogan tapasi tänään Ankarassa Britannian pääministerin Tony Blairin. Pääministerien yhteisessä lehdistötilaisuudessa Blair sanoi Turkin olevan tärkeä Lähi-idän turvallisuudelle ja "uskoakseni myös Euroopan tulevaisuudelle". Blair kertoi Britannian harkitsevan myös suorien lentojen aloittamista Kyproksen turkkilaiseen pohjoisosaan, jonka vain Turkki on tunnustanut.

Brittiviranomaiset tutkivat Blairin mukaan parhaillaan, olisivatko lennot Kyproksen turkkilaisosaan mahdollisia nykyisten kansainvälisten ilmailusopimusten nojalla.

(MTV3-STT-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme