Mainos
Mainos

Turkki jatkanut moukarointia Syyriassa - 32 taistelukonetta iskenyt useisiin kohteisiin

Turkki on jatkanut iskujen tekemistä Syyriassa.

Turkin hävittäjät ovat iskeneet 45 kohteeseen Afrinin alueella Pohjois-Syyriassa, kertoo maan armeija.

Turkin maajoukot ovat tukeneet iskuja, jotka on kohdistettu Yhdysvaltojen tukemia YPG-kurdijoukkoja vastaan.

Turkin armeijan mukaan ilmaiskuihin on osallistunut 32 hävittäjää. Iskuja on kohdistettu YPG-joukkojen suojiin, piilopaikkoihin ja asevarastoihin.

Turkin rajalla sijaitsevaan Reyhanlin kaupunkiin on ammuttu Syyrian puolelta kaksi ohjusta raportoi CNN Turk.

Hyökkäys käynnissä toista päivää

Turkin maahyökkäys Afrinin alueella jatkuu nyt toista päivää. Turkki on iskenyt nyt yhteensä yli 150 kohteeseen. Turkki aloitti sekä maaoperaation että ilmaiskut Syyrian kurdikohteisiin Afrinin alueella eilen avaten näin uuden rintaman jo lähes seitsemän vuotta jatkuneessa Syyrian sodassa.

Seuraavaksi Turkin joukot aikovat siirtyä Afrinista itään päin Manbijin kaupunkiin.

YPG-joukot tekevät voimakasta vastarintaa. NATO-liittolaisten Turkin ja Yhdysvaltojen suhde on vaarassa katketa, koska Yhdysvallat tukee YPG-joukkoja. Yhdysvaltojen näkemyksen mukaan YPG on hyvä apu ISISin vastaisessa taistelussa, Turkki puolestaan pitää sitä terroristijärjestönä ja siten turvallisuusuhkana.

Venäjä sen sijaan on Syyrian hallinnon puolella, ja maa aikoo tarjota apuaan Syyrialle myös YK:ssa.

Ranska on kutsunut YK:n turvallisuusneuvoston koolle hätäkokoukseen ja pyytänyt Turkkia pidättäytymään sotilastoimista Syyriassa. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan taas on ilmoittanut joukkojensa tuhoavan YPG:n sekä varoittanut kurditukijoita osoittamasta mieltään sitä vastaan.  

Venäjä veti aiemmin joukkojaan Syyriasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme