Mainos
Mainos

Turkki kieltänyt "kurdi"-sanan

Turkin sisäministeriö on kieltänyt julkisia virastoja ja laitoksia käyttämästä kurdeihin viittaavia ilmaisuja. Luettelo kielletyistä sanoista on toimitettu myös valtiolliselle Anatolia-uutistoimistolle ja radioyhtiö RTR:lle, kertoo liberaalina pidetty päivälehti Milliyet.

Ministeriö on myös antanut suositukset ilmauksista, joilla kielletyt sanat voidaan korvata viestimissä ja virallisissa asiakirjoissa. Mm. "kurdisyntyinen" tai "kurdisyntyinen kansalainen" on tästä lähtien korvattava ilmauksilla "Turkin kansalainen" tai "Turkin kansalainen, jota separatistipiireissä kutsutaan kurdiksi".

Myös sanonta "Kaakkois- ja Itä-Anatolian väestö" joudutaan korvaamaan ilmaisulla "Itä-Turkissa asuvat kansalaiset". "Kurdijohtajat" puolestaan ovat ministeriön mukaan "pohjoisirakilaisia heimojohtajia".

Kielletystä kurdijärjestöstä PKK:sta (Kurdistanin työväenpuolue) puhuttaessa on aina muistettava mainita, että kyseessä on "terroristijärjestö", kertoi Milliyet-lehti torstaina. Turkki ei tunnusta enimmäkseen maan kaakkois- ja itäosissa asuvia kurdeja vähemmistöksi, vaan korostaa että kaikki maan asukkaat ovat turkkilaisia.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme