Mainos
Mainos

Turkki kiistää harkitsevansa kaasuostoja Libyasta

Turkki kiisti oman uutistoimistonsa antamat tiedot, joiden mukaan Turkki suunnittelee lisäävänsä talousyhteistyötä Libyan kanssa, kertoi uutistoimisto Reuter.

Maan virallinen uutistoimisto Anatolia kertoi aiemmin tänään, että Turkki oli valmistelemassa kokousta Libyan kanssa. Kokouksessa oli tarkoitus keskustella Libyan velkojenmaksusta ja Turkin kaasuostoista. Turkin ulkomaankaupasta vastaavan sihteeristön antamassa lausunnossa sanottiin, että "sihteeristö ei ole sopinut Turkin ja Libyan tapaamispäivästä tai kokouksen asialistasta". Sihteeristön virkailija sanoi, että energiasopimus vahingoittaisi Turkin suhteita Yhdysvaltoihin.

Turkin uutistoimisto Anatolia kertoi Turkin suunnittelevan maakaasuostoja Libyasta usean miljardin dollarin arvosta. Lisäksi uutistoimisto kertoi Turkin aikovan lisätä öljyostojaan Libyasta.

Yhdysvallat esitti hiljattain jyrkän vastalauseensa Turkin ja Iranin viime maanantaina allekirjoittamalle kaasusopimukselle. Turkin islamistinen pääministeri Necmettin Erbakan allekirjoitti sopimuksen samoihin aikoihin kun Yhdysvallat päätti pakotteista Iranin ja Libyan kanssa kauppaa käyviä maita vastaan. Pakotteet asuvat voimaan siinä tapauksessa, että maat käyvät öljy- tai kaasukauppaa yli 40 miljoonan dollarin eli noin 180 miljoonan markan arvosta Iranin tai Libyan kanssa.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme