Mainos
Mainos

Turkki protestoi Kyproksen ohjushankintoja

Turkki esitti tänään vastalauseen Kyproksen kreikkalaisen hallituksen hankkeesta ostaa venäläisiä ilmatorjuntaohjuksia. Turkin ulkoministeri Turhan Tayan sanoi Kyproksen kreikkalaisosan käynnistäneen varustelukierteen saarella.

Kyproslainen uutistoimisto ilmoitti eilen, että Kyproksen kreikkalainen hallitus oli tehnyt sopimuksen venäläisten S-300-ilmatorjuntaohjusten hankkimisesta.

Kypros on ollut kahtia jakautunut vuodesta 1974. Turkin armeijan joukot valtasivat tuolloin saaren pohjoisosan. Kyproksen turkkilaisten valtion on tunnustanut vain Turkki, ja saaren pohjoisosassa on edelleen lähes 35 000 turkkilaista sotilasta. YK:n ponnistelut saarivaltion yhdistämiseksi uudelleen eivät ole tuottaneet tulosta.

Asiantuntijoiden mukaan ohjusten hankkiminen muuttaa sotilaallista tilannetta Kyproksessa huomattavasti. Turkilla on aiemmin ollut selvä ilmaherruus alueella. Nyt Kyproksen kreikkalaiset voivat kriisitilanteessa hyökätä turkkilaiskoneita vastaan niiden ollessa vielä Turkin ilmatilassa, selitti eräs diplomaatti.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme