Mainos
Mainos

Turkki sallimassa huivit yliopistoissa

Jos esitys hyväksytään, naiset saisivat vastaisuudessa käyttää huivia yliopistoissa.

Turkin parlamentti on saamassa käsiteltäväkseen kiistellyn esityksen naisten huivien käyttökiellon lieventämisestä. Jos esitys hyväksytään, naisopiskelijat saisivat vastaisuudessa käyttää huivia yliopistoissa.

Kasvot peittävien huivien ja huntujen käyttö olisi vastaisuudessakin kiellettyä, mutta leuan alta sidottavat huivit olisivat sallittuja. Huivikielto koskisi edelleen yliopisto-opettajia ja hallinnon työntekijöitä kuten nykyisinkin.

Johtava AKP-puolue ja nationalistinen MHP pääsivät sopuun esityksestä maanantaina. MHP:n johtaja Devlet Bahceli sanoi tiistaina lakiesityksen siirtyvän parlamenttikäsittelyyn saman tien.

Huivien salliminen on herättänyt huolta yliopistojen johdossa ja tuomarikunnan keskuudessa, sillä sen pelätään ujuttavan uskonnollisia elementtejä maalliseen yhteiskuntajärjestykseen.

- Jos huivikielto kumotaan, painostus kasvaa sellaiseksi, että naisten on liki mahdotonta olla peittämättä päätään, ennusteli Ankaran yliopiston professori Ergun Özbudun.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme