Mainos
Mainos

Turkki kiistää syytökset kurdijoukkojen pommituksesta

Turkin ulkoministeriö kiistää väitteet siitä, että maan hallituksen joukot olisivat pommittaneet Syyrian kurdijoukkojen hallussa olevaa syyrialaiskylää viime yönä.

Kurdijoukot sekä Syyrian tilannetta seuraava Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kertoivat pommituksista aikaisemmin tänään.

Kurdijoukkojen mukaan pommituksissa Zur Magharin kylään maan pohjoisosassa haavoittui useita joukkoihin kuuluvia sekä siviilejä. Kylä sijaitsee lähellä Turkin ja Syyrian rajaa, itään Jarabulusin kylästä, joka on äärijärjestö Isisin hallussa.

Syyrian kurdijoukot vaativat Turkkia lopettamaan vihamielisyydet ja noudattamaan kansainvälisiä suuntaviivoja. Turkin hallituksen mukaan Syyrian kurdijoukot eivät kuitenkaan ole maan sotilaallisten toimien kohteena, vaan Turkki tekee iskuja ainoastaan Isisiä ja Turkin kurdiseparatistijärjestö PKK:ta vastaan.

Syyrian kurdijoukot ovat olleet Syyriassa tehokkain voima taistelussa Isisiä vastaan. Turkki on kuitenkin suhtautunut niiden toimintaan epäilevästi, koska Syyrian kurdijärjestöllä on kytköksiä PKK:hon.

Turkki teki viime viikolla iskuja PKK:ta vastaan Pohjois-Irakissa sen jälkeen, kun PKK ilmoitti olevansa kahden turkkilaisen poliisin surman takana. Turkin ja PKK:n välillä on ollut hatara aselepo vuodesta 2013 lähtien, mutta PKK ilmoitti viikonloppuna, että aselevolla ei ole Turkin ilmaiskujen myötä enää merkitystä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot