Mainos
Mainos

Turkki syyttää Kreikan tukevan terrorismia

Turkin pääministeri Bülent Ecevit syyttää Kreikkaa terrorismin tukemisesta ja sanoo sen menettelyä kurdijohtaja Abdullah Öcalanin tapauksessa anteeksiantamattomaksi.

Ecevit on erityisesti tuohtunut Kreikan päätöksestä lennättää kolme Öcalanin avustajaa Kreikkaan Nairobista, jonne nämä olivat jääneet, kun Öcalan itse pidätettiin matkallaan Kreikan Nairobin-suurlähetystöstä lentokentälle. Ecevitin mielestä Kreikasta on tullut suojapaikka ja koulutuskeskus terroristeille, jotka haluavat jakaa Turkin. Öcalan oleskeli Kreikan Nairobin-suurlähetystössä ja oli matkalla sieltä lentokentälle, kun turkkilainen erikoisjoukko pidätti hänet 15. helmikuuta. Häntä odottaa nyt Turkissa oikeudenkäynti maanpetoksesta, mikä voi tuoda kuolemantuomion.

Myös Nairobiin jääneet ja torstaina Kreikkaan saapuneet Öcalanin kolme naispuolista avustajaa syyttivät lauantaina Kreikkaa - tosin eri syystä. Avustajien mukaan Kreikka petti Öcalanin luovuttamalla tämän Turkille. Kreikan hallituksen edustaja kiisti heti syytökset. Kreikka on jo ennenkin vakuuttanut, ettei se ole juoninut Öcalanin tapauksessa, hallituksen edustaja Dimitris Reppas sanoi.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme