Mainos
Mainos

Turkki syyttää Venäjää ilmatilaloukkauksesta

Turkki syyttää Venäjää ilmatilansa loukkaamisesta. Turkki varoittaa, ettei vastaava saa toistua, tai Venäjä on vastuussa seurauksista.

Turkin mukaan Venäjän hävittäjä loukkasi Turkin ilmatilaa lauantaina lähellä Syyrian rajaa. Venäjä aloitti viime viikolla ilmaiskut Syyriassa.

Turkin ilmavoimat lähetti kaksi hävittäjää venäläiskonetta vastaan, minkä jälkeen venäläiskone poistui Turkin ilmatilasta.

Turkin ulkoministeri Feridun Sinirlioglu on kertonut Turkin tyytymättömyydestä Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville. Lisäksi Turkki on keskustellut asiasta Nato-kumppaneidensa sekä sotilasliiton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Britannian Turkin-lähettiläs sanoi, että ilmatilaloukkaus on huolestuttava.

– Britannia ja muut Nato-liittolaiset seisovat Turkin rinnalla, lähettiläs Richard Moore kirjoitti Twitterissä.

Turkki ja Venäjä ovat pitkään olleet napit vastakkain Syyrian sodan takia. Turkki ei hyväksy Venäjän ilmaiskuja ja katsoo, että Syyrian kriisi ratkeaa vain, jos presidentti Bashar al-Assad väistyy vallasta. Venäjä puolestaan on al-Assadin kiivaimpia tukijoita. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme