Mainos
Mainos

Turkki torjuu uudet EU-ehdot

EU-komission on määrä arvioida marraskuussa, miten hyvin maa on edistynyt. Komission raporttia pidetään erittäin tärkeänä Turkin kannalta.

Turkki on torjunut ajatuksen uusien ehtojen asettamisesta maan EU-jäsenyydelle.

- Me emme pyydä etuoikeuksia EU:lta, mutta emme hyväksy uusien vaatimusten asettamista, pääministeri Recep Tayyip Erdogan sanoi Istanbulissa tänään. - Sääntöjä ei voi muuttaa kesken ottelun.

Jotkut EU-parlamentaarikot ovat vaatineet, että Turkin pitäisi tunnustaa Ottomaanien valtakunnan aikainen armenialaisten joukkomurha ennen jäsenyyttä. Tunnustus ei ole virallinen ehto jäsenyydelle.

Erdogan lupaa myös jatkaa maansa uudistamista. EU-komission on määrä arvioida marraskuussa, miten hyvin maa on edistynyt. Komission raporttia pidetään erittäin tärkeänä Turkin kannalta.

EU-parlamentti kritisoi tänään jo omassa raportissaan voimakkaasti Turkin uudistusten hitautta. Parlamentilla ei kuitenkaan ole virallista roolia itse jäsenyysneuvotteluissa.

Turkin neuvottelut ovat kangerrelleet viime aikoina pahoin. Maan jäsenyyden ei uskota olevan mahdollista ainakaan kymmeneen vuoteen.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme