Mainos
Mainos

Turkki vaatii osaa Irakin jälleenrakentamisurakoista

Turkki haluaa suuremman roolin Irakin jälleenrakentamisessa ennen kuin se suostuu Yhdysvaltain pyyntöön lähettää joukkojaan Irakiin. Turkin odotuksista kertoi ulkoministeri Abdullah Gül tänään vierailullaan Yhdysvalloissa.

Gül sanoi ennen tapaamistaan amerikkalaisviranomaisten kanssa, että myös päätös YK:n laajemmasta roolista Irakissa voisi helpottaa Yhdysvaltain pyynnön hyväksymistä Turkin parlamentissa. - Jos näyttää siltä, että me lähetämme sinne (Irakiin) vain poliiseja, niin (parlamentin) äänestys tulee olemaan erilainen, Gül sanoi.

Gülin mukaan Turkki on Irakin naapurimaana sopiva taho neuvomaan amerikkalaisia Irakiin liittyvissä asioissa. Gül tapaa Yhdysvaltain-vierailullaan muun muassa varapresidentti Dick Cheneyn, ulkoministeri Colin Powellin ja presidentti George W. Bushin turvallisuusneuvonantajan Condoleezza Ricen.

Gül sanoi ennen vierailuaan aikovansa matkallaan kohentaa Yhdysvaltain ja Turkin välisiä suhteita.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme