Mainos
Mainos

Turkki välittää Irakin kriisissä

Turkki yrittää löytää välitysratkaisua Yhdysvaltojen ja Irakin kriisissä. Turkin ulkoministeri Ismal Cem matkustaa lähipäivinä Bagdadiin neuvottelemaan Irakin viranomaisten kanssa, kertoi Turkin pääministeri Mesut Yilmaz tänään.

Ulkoministeri Cem kertoi puolestaan, että Turkki on esittänyt ratkaisuehdotuksen Irakin asetarkastuskriisissä. Ehdotus on toimitettu Irakille ja YK:n pääsihteerille Kofi Annanille. Ulkoministeri Cem osallistuu Davosissa meneillään olevaan kansainväliseen politiikan ja talouden huipputapaamiseen, Maailman talousfoorumiin. Hän tapasi Davosissa jo eilena pääsihteeri Annanin.

Pääministeri Yilmaz on aiemmin sanonut, että Turkki ei aio osallistua aktiivisesti mahdolliseen sotilaalliseen iskuun Irakia vastaan. Myös Turkin "passiivinen osallistuminen" on kyseenalaista, Yilmaz kertoi selittelemättä huomautustaan lähemmin.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme