Mainos
Mainos

Turkki vetäytymässä osittain Pohjois-Irakista

Turkki on alkanut vetää joukkojaan Pohjois-Irakin kurdialueilta. Asiasta kertoi eilen puolivirallinen uutistoimisto Anatolia. Turkin armeija on jatkanut yli kuukauden ajan iskujaan Irakin puolella sijaitsevia Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n tukikohtia vastaan.

Anatolian mukaan viime viikolla Turkkiin palasi Irakista yli 50 armeijan panssarivaunua ja panssaroitua ajoneuvoa. Vetäytyminen koskee kuitenkin vain sellaisia alueita, jotka Turkin armeija on saanut hallintaansa. Turkki on ilmoittanut luovuttavansa vallatut alueet Kurdistanin demokraattisen puolueen KDP:n hallintaan. KDP tukee Turkin hyökkäystä PKK:n tukikohtia vastaan.

Turkin viranomaisten julkistamien tietojen mukaan taisteluissa on tähän mennessä kuollut yli 3000 PKK:n jäsentä. Näitä tietoja ei kuitenkaan ole pystytty vahvistamaan riippumattomista lähteistä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme