Mainos
Mainos

Turkki yhä lähempänä uusia vaaleja

Turkissa hallitusneuvottelut maan valtapuolue AKP:n ja kansallismielisen MHP:n välillä ovat kariutuneet.

Maan pääministerin Ahmet Davutoglun mukaan MHP tyrmää ajatuksen koalitiohallituksen muodostamisesta yhdessä AKP:n kanssa. MHP ei myöskään kannata maahan vähemmistöhallitusta, pääministeri sanoo.  

Davutoglu sanoo keskustelevansa seuraavasta mahdollisesta liikkeestä AKP:n jäsenten ja presidentti Recep Tayyip Erdoganin kanssa ja palauttavansa hallitusneuvottelijan mandaatin presidentille tarvittaessa.

Pääoppositiopuolue CHP:n edustajan mukaan presidentin tulisi myöntää hallitusneuvottelijan mandaatti nyt CHP:n edustajalle.  

Viime viikolla neuvottelut AKP:n ja CHP:n kanssa epäonnistuivat. CHP:n johtajan Kemal Kilicdaroglun mukaan AKP ei edes neuvotellut tosissaan, vaan tarjosi ainoastaan mahdollisuutta liittyä lyhytaikaiseen hallitukseen tai tukea AKP:n vähemmistöhallitusta.  

Jos hallitusta ei saada kokoon tämän viikon loppuun mennessä, voi presidentti määrätä maahan uudet vaalit. Erdoganin uskotaan toivovan tätä, jotta AKP saisi enemmistönsä takaisin ja presidentti voisi hamuta lisää valtaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme