Mainos
Mainos

Turkkilaiset surivat jälleen uutta verilöylyä – vuoden aikana iskuissa kuollut satoja

Turkissa surtiin keskiviikkona jälleen uuden terrori-iskun uhreja. Istanbulissa Atatürkin lentokentälle tehdyssä hyökkäyksessä kuoli yli 40 ihmistä.  

– Kiukku ja tyrmistys ovat päällimmäisiä tunteita, joita täällä on. Eikö tätä saada kuriin, ja mitä pitäisi tehdä, Suomen Ankaran-suurlähettiläs Nina Vaskunlahti kuvaili tunnelmia.

Turkissa on vuoden aikana tehty useita tuhoisia hyökkäyksiä, joissa on kuollut yhteensä yli 260 ihmistä. Osan iskuista on tunnustanut ISIS-järjestö, osasta on syytetty kurdimilitantteja. Valtaosa niistä on ollut Istanbulissa tai pääkaupungissa Ankarassa. 

– Selvästi maa on tässä vuoden aikana ajautunut tilanteeseen, missä tällaisia iskuja voi ainakin Istanbulissa ja Ankarassa tulla käytännössä koska tahansa, Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Toni Alaranta sanoo. Etelän turistialueilla hyökkäyksiä ei ole ollut.  

Alarannan mukaan ainakaan vielä ei ole ollut nähtävissä, että iskujen kohteeksi olisi erityisesti otettu turistit.   

Turkki on keskeinen valtio Yhdysvaltain johtamassa liittoumassa ISIS-järjestöä vastaan. Sen lisäksi Turkki taistelee kurdimilitantteja vastaan maan kaakkoisosissa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme