Mainos
Mainos

Turkkilaislähde: Kypros-sopimuksesta sopu

Laajennettu tulliunionia koskeva sopimus on EU:n ennakkoehto jäsenyysneuvottelujen aloittamiselle Turkin kanssa ensi lokakuussa.

Turkkilaisen viranomaislähteen mukaan Turkki ja Euroopan unioni ovat päässeet neuvotteluissa yksimielisyyteen osapuolten laajennetusta tulliunionia koskevasta sopimuksesta. Turkin hallitus odottaa nyt, että EU lähettää sopimusluonnoksen Turkin hallituksen hyväksyttäväksi, nimettömänä pysytellyt virkamies kertoi.

EU on pitänyt sopimuksen allekirjoittamista ennakkoehtona jäsenyysneuvottelujen aloittamiselle Turkin kanssa ensi lokakuussa.

Tulliunionisopimusta uudistetaan, koska EU on laajentunut kymmenellä uudella jäsenvaltiolla. Näiden joukossa on myös Kypros, jonka kansainvälisesti tunnustettua kreikkalaisosan hallitusta Turkki ei tunnusta. Turkin mukaan sopimuksen solmiminen myös Kyproksen kanssa ei kuitenkaan merkitse kreikkalaishallinnon tunnustamista.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme