Mainos
Mainos

Turma-alusta yritetään taas tyhjentää öljystä Uudessa-Seelannissa

Uuden-Seelannin rannikolla karille ajaneen konttialuksen polttoainetankkeja yritetään jälleen tyhjentää. Kaksi aiempaa yritystä jouduttiin keskeyttämään kovan merenkäynnin takia.

Ympäristöministeri Nick Smithin mukaan luvassa olisi nyt viiden päivän ajan parempaa säätä. Hän toivoo, että öljyn pumppaus saataisiin käyntiin 10 tonnin tuntivauhdilla.

Aiemmissa pumppausyrityksissä laivan polttoainetankeista on saatu poistetuksi 110 tonnia polttoainetta.

Liberian lipun alla seilannut konttialus Rena ajoi karille 15 päivää sitten noin 20 kilometrin päässä Uuden-Seelannin pohjoissaaren rannikosta.

Alus on kallistunut pahasti ja sen kyljissä on suuria halkeamia. Sen pelätään katkeavan ja uppoavan.

Riutalle juuttuneesta aluksesta on valunut mereen 350 tonnia dieselöljyä, mikä on aiheuttanut Uuden-Seelannin pahimman ympäristökatastrofin vuosikymmeniin. Tuhannet vapaaehtoiset ovat siivonneet kahden viikon ajan rantaan ajautunutta öljylietettä. Rannoilta on löydetty noin 1300 kuollutta, öljyn tahrimaa lintua.

Viime päivinä uutta öljyä ei enää ole tullut rannoille. Mutta öljyn peittämiä laivasta pudonneiden konttien palasia on ajautunut merelle jopa 250 kilometrin päähän rannikosta.

(MTV3 - AP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme