Mainos
Mainos

Turmakoneen mustat laatikot löydetty

Swissair kertoo onnettomuuskoneen mustien laatikkojen löytyneen. Laatikot ovat meren pohjassa kuutisenkymmentä metriä pinnan alla. Tutkijat uskovat saavansa ne ylös vielä illan aikana, jos sää ja muut olosuhteet sallivat.

Onnettomuuden syytä ei tiedetä edelleenkään. Onnettomuudessa viime torstaina lähellä Kanadan itärannikkoa kuoli 229 ihmistä. Sukeltajat olivat etsineet mustaa laatikkoa jo eilen, mutta huono sää keskeytti sukellukset. Musta laatikko tallentaa lennon tapahtumat ja ohjaamossa käydyt keskustelut, ja on siten korvaamattoman tärkeä onnettomuuden syyn selvittämisessä.

Viranomaiset ovat tänään julkistaneet myös onnettomuuskoneen lentäjien ja lennonjohdon viimeisen keskustelun. Se osoitti lentäjien yrittäneen viimeiseen saakka laskeutua alemmas ja tyhjentää koneesta polttoainetta, jotta pakkolasku Halifaxin kentälle olisi ollut mahdollinen. Swissairin MD 11 -koneen turmassa kuolivat kaikki koneessa olleet 229 ihmistä.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme