Mainos
Mainos

Turmalennon kapteenille kampanja: ”Unohtakaa perämies, muistakaa todellinen sankari”

Germanwingsin lennon tuhoon ohjanneesta perämies Andreas Lubitzista on liikkunut julkisuudessa runsaasti yksityiskohtia, mutta kapteeni Patrick Sonderheimeristä tietoa on ollut vähemmän.

Hänen muistokseen on perustettu useita Facebook-kampanjoita, joista yhdessä eräs osallistuja kirjoittaa:

– Unohtakaa perämies ja muistakaa Patrick Sonderheimer, todellinen sankari, joka yritti pelastaa ne, joista hänen oli pidettävä huolta.

Myös kapteenin murtunut isoäiti kommentoi lapsenlapsensa kuolemaa. Hänen mukaansa Sonderheimer oli unelmoinut lentäjän ammatista pikkupojasta asti.

– Nyt hän on kuollut, ja kaikki tämä on idiootin syytä, joka tappoi niin monta ihmistä. En pysty enää katsomaan uutisia, se on minulle liikaa, isoäiti sanoi brittilehti The Mirrorissa

Ei univormuja muistotilaisuuteen

Sonderheimer oli 3-vuotiaan pojan ja 6-vuotiaan tytön isä. Hän oli kohtalokkaalle lennolle nousseessa koneessa sen takia, että oli vaihtanut työvuoroja viettääkseen enemmän aikaa perheensä kanssa.

Uhrien omaisille järjestetään muistotilaisuus 17. huhtikuuta Kölnin tuomiokirkossa.

Germanwingsin henkilökuntaa on kielletty käyttämästä tilaisuudessa lentounivormujaan, sillä se voisi olla liian traumaattista surijoille. He pukevat tilaisuuteen siviilivaatteensa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme