Mainos
Mainos

Turmapaikan turvavyöhykkeestä ei sittenkään sopua

Ukrainassa kapinallislähteet kiistävät, että turvavyöhykkeestä malesialaiskoneen putoamispaikan ympärillä olisi sovittu kansainvälisten tarkkailijoiden kanssa.  

Ukrainan turvallisuuspalvelun johtaja kertoi aiemmin, että kapinallisten kanssa olisi sovittu 20 neliökilometrin laajuisesta turvavyöhykkeestä.  

Sopimuksen puuttuminen vaikeuttaa todisteiden keräämistä koneen putoamispaikalla.  

Ukraina: Kapinalliset hävittävät todisteita

Ukrainan hallinnon mukaan separatistit yrittävät tuhota todisteita alueella, johon malesialaiskone putosi torstaina. Hallinto väittää myös, että separatistit ovat siirtäneet 38 ihmisen ruumiit pois putoamispaikalta.  

Hallinto nimitti lausunnossaan separatisteja terroristeiksi, jotka yrittävät tuhota kansainvälisen rikoksen todisteita Venäjän avustuksella.  

Valtiojohto väittää, että separatistit ovat kuljettaneet ruumiita Donetskissa sijaitsevalle ruumishuoneelle, ja että "vahvalla venäläisella aksentilla" puhuneet asiantuntijat ovat uhanneet tehdä ruumiille omat kuolemansyytutkinnat.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme