Mainos
Mainos

Turmayhtiö teki lomalentoja – kone oli huollettu ja lentäjä kokenut

Egyptissä maahansyöksyneen venäläisen turmakoneen omistava yhtiö on keskittynyt lomalentoihin. Kogalymavia -yhtiöllä on nettisivujensa mukaan yhdeksän konetta, seitsemän Airbus 321:tä ja kaksi Airbus 320 -konetta.

Yhtiön kotipaikka on Kogalymissa Tyumenin alueella. Se operoi pääasiassa Moskovan Domodedovon kentältä mutta myös Pietarista ja Tallinnasta. Egyptiin lennetään kaikista kolmesta kaupungista. 

Kaikkiaan yhtiöllä on 15 kohdetta.  Venäjän ilmailuviraston mukaan yhtiö on kuljettanut tänä vuonna liki 800 000 matkustajaa

Yhtiö aloitti toimintansa 1993 mutta keskittyi charter-lentoihin vuoden 2005 jälkeen.

Onnettomuuksia yhtiölle on sattunut ennen Egyptin turmaa vain yksi, kun Tupolev-koneen moottori syttyi tuleen ennen lähtöä Surgutin kaupungista kohti Moskovaa. Koneen evakuointi onnistui osittain – koneessa oli 124 ihmistä joista kolme kuoli ja 43 loukkaantui.

Venäläisyhtiön Airbus 321 -kone oli otettu käyttöön 18 vuotta sitten. Turma tapahtui 23 minuuttia lähdön jälkeen ja kone oli jo lähes matkalentokorkeudessa 9 400 metrissä.

Koneen ohjaaja oli kuitenkin ottanut yhteyttä lennonjohtoon ja pyytänyt lupaa laskeutua lähimmälle kentälle, joka viittaa siihen että kone oli saanut yllättävän teknisen ongelman. 

Lentoyhtiön mukaan ohjaajalla oli 12 000 tuntia lentokokemusta ja kone oli täysin huollettu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme