Mainos
Mainos

Turvallisuusneuvosto erimielinen YK-iskun tuomitsemisesta

Neljä sotilastarkkailijaa kuoli eilen, kun Israel iski YK:n tarkkailuasemaan Libanonissa. Kiina vaatii iskun tuomitsemista, Yhdysvallat ei hyväksy Israelin kritisoimista.

YK:n turvallisuusneuvosto ei ole päässyt sopimukseen lausunnosta, jolla tuomittaisiin Israelin hyökkäys YK:n tarkkailuasemalle. Neuvosto keskusteli lausunnosta kokouksessa, joka järjestettiin yöllä Suomen aikaa.

Kiina on vaatinut hyökkäyksen tuomitsemista, kun taas Yhdysvallat ei hyväksy minkäänlaista kritiikkiä liittolaistaan Israelia kohtaan, diplomaattilähteet kertovat.

Lausunnosta neuvotellaan uudelleen tänään.

Eilisessä ilmahyökkäyksessä kuoli neljä sotilastarkkailijaa, joista yksi oli suomalainen. YK:n pääsihteeri Kofi Annan piti iskua tahallisena. Israel pahoitteli tapahtunutta ja lupasi tutkia asian.

Australian rauhanturvaajat pois Etelä-Libanonista

Australia on päättänyt siirtää 12 rauhanturvaajaansa pois Etelä-Libanonista YK:n tarkkailuasemalle tehdyn iskun jälkeen.

Puolustusministeri Brendan Nelson kertoi tänään, että Australia aikoo vetää rauhanturvaajat eteläisestä Libanonista takaisin Beirutiin turvallisuustilanteen vuoksi.

Australia on tukenut Israelin oikeutta puolustaa itseään.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme