Mainos
Mainos

Turvallisuusneuvosto haluaa ulkomaiset joukot pois Kongosta

YK:n turvallisuusneuvosto haluaa Kongon tasavallassa sotivat ulkomaiset joukot maasta. Turvallisuusneuvosto osoitti eilisen lausuntonsa nimenomaan Angolalle.

Angolalaiset joukot auttoivat Kongon tasavallan entisen sotilashallitsijan Denis Sassou Nguesson joukkoja öljykaupunki Pointe Noiren valtaamisessa. YK:n pääsihteeri Kofi Annan on huolissaan palkkasotureista sekä sotilaista, jotka ovat saapuneet Brazzavilleen naapurissa sijaitsevasta Kongon demokraattisesta tasavallasta. Turvallisuusneuvosto ilmoitti, että se harkitsee vakavasti "jonkinlaisten" YK:n toimien ulottamista Kongon tasavaltaan.

Denis Sassou Nguesson joukot ovat ilmoittaneet vallanneensa sekä maan pääkaupungin Brazzavillen että Pointe Noiren. Viranomaisten mukaan hallituksen ja kapinallisjoukkojen taisteluissa on kuollut 4000 ihmistä. Taistelut ovat kestäneet neljä kuukautta ja kapinallisten mukaan 10 000 kuollutta on lähempänä totuutta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme