Mainos
Mainos

Turvallisuusneuvosto pohtii Irak-lauselmaa

YK:n turvallisuusneuvosto on aloittanut Irakin toimet tuomitsevan päätöslauselman laatimisen. Lauselmaan ei todennäköisesti kuitenkaan kirjata täsmällistä uhkausta sotilaallisista toimista Irakia vastaan.

Viimeöisessä istunnossa vallitsi suhteellisen suuri yksimielisyys lauselman sanamuodoista. Päätöslauselmassa tullaan vaatimaan, että Irak jatkaa välittömästi yhteistyötä YK:n asetarkastajien kanssa. Yhdysvallat muistutti jälleen, että maan johto ei ole sulkenut pois mitään vaihtoehtoja, mutta että Yhdysvallat etenee asiassa mieluiten askel kerrallaan. Turvallisuusneuvosto jatkaa keskustelua päätöslauselmasta tänään.

EU:n puolustusministerit varoittivat tänään Irakia, että se kohtaa "erittäin vakavia seuraamuksia", jos se ei noudata YK:n päätöslauselmia, sanoi Britannian puolustusministeri George Robertson. Hänen mukaansa Irakin ja YK:n tuorein kiista asetarkastuksista on hyvin vakava. Asia otettiin esille puolustusministerien epävirallisessa tapaamisessa, Robertson sanoi.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme