Mainos
Mainos

Turvallisuusneuvosto: Väkivaltaisuudet Gazassa lopetettava välittömästi

YK:n turvallisuusneuvosto vaatii väkivaltaisuuksien lopettamista Gazassa. Neuvosto vaatii osapuolia lopettamaan sotilaalliset toimet ja puuttumaan humanitaariseen kriisiin alueella.

Neuvoston lausuntotekstissä vaaditaan myös Gazan rajan avaamista, jotta humanitaarista apua päästään toimittamaan alueelle.

Lausunto syntyi viisi tuntia kestäneen hätäistunnon tuloksena. Diplomaattilähteiden mukaan Venäjän laatimaa lausuntoa jouduttiin lieventämään Yhdysvaltain vaatimuksesta. Lopullisessa tekstissä ei mainita nimeltä Israelia eikä Hamasia.

Yhdysvaltain YK-lähettiläs Zalmay Khalilzad korostaa, että Israelin iskuissa oli kyse itsepuolustuksesta, johon maalla on oikeus. Khalilzadin mukaan myös turvallisuusneuvoston lausunto tukee tätä käsitystä.

Eilen alkaneissa Israelin ilmaiskuissa Gazaan on palestiinalaisten sairaalalähteiden mukaan kuollut jo yli 270 ihmistä. Iskut ovat vastatoimi palestiinalaisryhmä Hamasin Israeliin kohdistamalle rakettitulelle.

Israelin puolustusministeri Ehud Barak on todennut, että tulitauko Hamasin kanssa ei ole mahdollinen. Maa uhkaa laajentaa operaatiotaan myös maahyökkäyksellä.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme