Mainos
Mainos

Turvapaikanhakijat istumalakossa bussissa – haluavat suurkaupunkiin

Dagens Nyheter-lehden mukaan 25 syyrialaista turvapaikanhakijaa on kieltäytynyt nousemasta heitä kuljettaneesta bussista Sundsvallissa.

Turvapaikanhakijoita oltiin siirtämässä uuteen asuinpaikkaan Pohjois-Ruotsiin. Linja-auto on seisonut Sundsvallin keskustassa eilisillasta lähtien. Lounasaikaan kuusi istumalakkolaista teki oman ratkaisunsa ja lähti junalla kohti Etelä-Ruotsia.

Turvapaikanhakijat haluaisivat palata Malmöön. Poliisin ja siirtolaisviraston edustajat ovat odottaneet bussin luona eilisillasta lähtien, mutta mitään merkkejä siitä, että turvapaikanhakijat lopettaisivat istumalakkonsa, ei ole päivän mittaan saatu.

Siirtolaisviraston edustajan mukaan syyrialaiset eivät suostu siirtymään uuteen asuntolaan vaan haluavat junalipun takaisin Malmöön tai johonkin muuhun suurkaupunkiin.

Turvapaikanhakijoiden ryhmässä on myös 4- ja 5-vuotiaat lapset sekä yksi vanhus.

Sosiaaliviranomaiset paikalle lasten takia

Myös sosiaaliviranomaiset on hälytetty pikkulasten takia paikalle. Viranomaisten mukaan turvapaikanhakijoilla ei ole kuitenkaan mitään hätää, jotkut ovat käyneet hakemassa syötävää viereisestä McDonaldsista.

Siirtolaisviraston edustajan mukaan poliisilla ei ole toimivaltaa häätää turvapaikanhakijoita pois bussista.

– He saavat istua bussissa ja osa on sanonut niin myös tekevänsä, osa on sanonut lähtevänsä omin toimin takaisin Malmöön, sanoo siirtolaisviraston edustaja Marlene Westerberg Dagens Nyheterille.

Siirtolaisviraston mukaan he eivät voi siirtää turvapaikanhakijoita muualle eikä erityisesti Malmöön, josta ei löydy enää yhtään asuntoja. Virasto ei voi myöskään sallia sitä, että turvapaikanhakijat eri syistä kieltäytyvät asumasta jossain heille määrätyssä paikassa.

Syyrialaisryhmälle oli osoitettu kaksi eri asuinpaikkaa, toinen Viskanissa, noin 50 kilometriä Sundsvallista länteen ja toinen Åstönissä, reilu 40 kilometriä Sundsvallin pohjoispuolella. Osa syyrialaisista siirtyi asuntoloihin, mutta 25:n syyrialaisen mielestä asuntolat näyttivät syrjäisiltä, ja he päättivät jäädä bussiin istumaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme