Mainos
Mainos

Video ja kuvat: Eurooppaan yrittävien turvapaikanhakijoiden raju protesti – ompelivat huulensa yhteen

Turvapaikanhakijat ompelivat protestiksi huulensa yhteen Makedonian ja Kreikan välisellä rajalla. Pakolaisten ei annettu viranomaisten toimesta jatkaa matkaansa.

Makedonia ja muut Balkanin maat rajoittivat viime viikolla pakolaisten ylikulkua maahansa. Tästä lähin Balkanin maat päästävät vain ne läpi, jotka niiden arvion mukaan pakenevat sotaa.

Tämä on aiheuttanut laajoja protesteja Makedonian rajoilla ja eilen BBC:n arvion mukaan kuusi ja The Guardianin arvion mukaan seitsemän miestä ompeli huulensa yhteen kreikkalaisen Eidomenin kylän lähellä.

He ovat The Guardianin mukaan olleet rajalla jumissa noin kuusi päivää.

– Heidän kanssaan on vaikea kommunikoida. He ovat protestoineet hiljaisesti ja mitään ei tapahtunut, joten sen takia he tekevät nyt näin, kertoo Guardianille Lääkärit ilman rajoja -järjestön edustaja Gemma Gillie.

BBC:n mukaan huulensa ommelleet miehet olivat peräisin kenties Iranista ja kuuluvat maan kurdivähemmistöön. Miehet maalasivat iskulauseita rintaansa ja istuivat junaraiteilla mellakkapoliisin edessä.

Myös Bangladeshista ja Marokosta saapuneet siirtolaiset yhtyivät protestiin, koska näitä maita ei lueta konfliktialueiksi, eikä heille täten annettu lupaa jatkaa matkaansa, kertoo BBC.

Uutistoimisto AP:n mukaan pakolaisten määrä on Balkanin maiden päätöksen jälkeen hieman vähentynyt.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Iltalehti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme