Mainos
Mainos

Turvapaikanhakijoiden palautukset Kreikkaan voivat alkaa keväällä

EU-maat voivat alkaa palauttaa turvapaikanhakijoita Kreikkaan maaliskuusta lähtien, linjaa EU:n komissio. Palautukset ovat olleet vuosia jäissä Kreikan puutteellisten vastaanotto-olojen takia. 

Komission mukaan Kreikassa on tapahtunut edistystä, mutta maahan kohdistuu yhä vahvaa muuttopainetta ja hakemusten käsittely on yhä hidasta. Näin ollen palautukset voisivat alkaa vasta vähitellen. Kreikan viranomaisilta tulisi saada takeet, että jokainen palautettava henkilö otetaan vastaan ja häntä kohdellaan EU-lakien mukaisesti. 

Uusi linjaus koskisi täysi-ikäisiä turvapaikanhakijoita, jotka saapuvat Kreikkaan maaliskuussa tai sen jälkeen. Valtaosa Kreikkaan tulleista pyrkii muualle Eurooppaan. EU:n turvapaikkasääntöjen mukaan hakemusten käsittelystä vastaa ensisijaisesti se maa, johon hakija ensin saapuu.

Suomessa ollaan pohdittu kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautusten helpottamista. Katso MTV Uutisten juttu aiheesta alta: 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme