Mainos
Mainos

Turvapaikanhakijoille halutaan järjestää seksiopetusta – Norjasta hyvä esimerkki

Tanskassa valtaosa maan parlamenttiedustajista haluaa, että turvapaikanhakijoille järjestettävillä kielikursseille sisällytettäisiin myös seksiä koskevaa opetusta. Asiasta uutisoivat The Local ja Metroxpress.

Opetuksen uskotaan vähentävän maahanmuuttajien ja heidän jälkeläistensä seksirikostuomiota. Vastaavasta opetuksesta on saatu hyviä kokemuksia Norjassa.

Vuosien 2013 ja 2014 aikana Tanskassa raiskauksesta tuomituista 34,5 prosentilla oli maahanmuuttajatausta. Luku on suhteessa korkea, sillä Tanskan väestöstä noin 12 prosenttia on maahanmuuttajia.

Seksiopetusta ajavat puolueet perustavat ehdotuksensa samanlaiseen ohjelmaan, joka on toteutettu Norjassa. Maassa vastaanottokeskuksissa järjestetään vapaaehtoinen viiden tunnin seksuaaliasioita koskeva kurssi. Tunneilla opetetaan muun muassa, että vaikka naiset menevät ulos juomaan alkoholia ja pukeutuvat paljastavasti, se ei ole kutsu seksiin.

– Puhumme suhtautumisesta seksiin ja selitämme Norjan lakeja. Jotkut turvapaikanhakijat kuvittelevat, että Norja on seksin suhteen hyvin vapaamielinen maa ja ymmärtävät väärin naisten antamia merkkejä, Norjassa 34 vastaanottokeskusta pyörittävän järjestön johtaja Linda Hagen kommentoi Metroxpressille.

– Teemme turvapaikanhakijoille karhunpalveluksen, jos emme opeta heille näitä asioita. He todella haluavat keskustella tästä, oppia ja heillä on paljon kysyttävää.

Tanskan Kansanpuolueen (DF) edustajan Peter Skaarupin mukaan konsepti tulisi tuoda myös Tanskaan.

– Jos Norjassa on tehty jotain joka toimii, meidän tulisi vain kopioida se.

DF:n ohella seksiopetuksen järjestämistä kielikursseilla kannattavat myös sosiaalidemokraatit, liberaalit ja konservatiivipuolue.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme